Ponnyanatomi - Del 2, huvudet

Nästa del i serien är huvudet.

image64

image65

Här är det G1:an Magic Star som är modell, men G3:or har samma uppbyggnad av kroppen. På första bilden ser du hur det ser ut när man nyss har tagit av huvudet på ponnyn. En del ponies har svagt lim i halsskarven eller inget alls, och då brukar det fungera att bara vicka och bända på huvudet för att få det att lossna. Andra ponies har väldigt starkt eller hårt lim i halsskarven, och då får man ta till andra metoder.

Första metoden är att spola ponnyns halsskarv under hett vatten. Det brukar mjuka upp limmet så att man kan vicka/bända loss huvudet på samma sätt som ovan eller med lite hjälp av en smörkniv eller liknande som inte är vass. Se upp så att du inte bränner dig på vattnet bara!

Andra metoden är att använda en hårtork och blåsa varmluft på halsskarven. Många tycker att det är mer effektivt än varmvatten, och extra bra är det om man inte vill blöta ner ponnyn. Se upp här också så att du inte bränner dig, det kan bli varmt om man håller hårtorken på samma ställe länge.

Tredje metoden är att skära loss huvudet. Det här är riktigt svårt och kräver mycket tålamod om man inte vill behöva limma fast huvudet sedan. Använd dig av en vass kniv, typ mattkniv eller annan hobbykniv, och skär försiktigt i halsskarven. Skär inte för djupt, för då riskerar du att skära av halsringen som håller fast huvudet när det inte finns något lim. Ibland räcker det med att bara skära någon centimeter runt halsen för att sedan kunna dra loss huvudet, men ibland måste man skära runt hela halsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback