Restaurering

För ett tag sedan gjorde jag en liten chansing på Tradera och bjöd på en ponny som hade fruktansvärt risigt hår, men som såg okej ut i övrigt. Jag hade mina aningar om att kroppen kanske inte riktigt var som på bilden, men jag har velat ha den här ponnyn ett bra tag, så jag chansade som sagt. 16 kronor är ju inte så mycket pengar heller.

I går fick jag hem ponnyn. Den låg inte i ett kuvert utan invirade i en plastpåse som någon skrivit adressen och satt frimärken på och. Jag öpppnade påsen och kollade in skicket på ponnyn. Håret var ännu värre än vad det såg ut att vara på bilden, som Svinto ungefär, kroppen hade svarta prickar lite över allt och den hade ett litet bitmärke i ena örat. Aja, tänkte jag och började tvätta den och plattångade håret, och här nedanför är resultatet.

Baby Brightbow, före och efter: 
image3

image4

Äntligen

image2


Äntligen har håret som jag beställde från Dollyhair.com kommit! Färgerna ser ut ungefär som på webben, med undantag för buttercreme som jag tyckte såg bättre ut på bild än i verkligheten. Egentligen är det inget fel på färgen, den kan fortfarande användas till det jag tänkte. Det blir nog en ny beställning av fler färger senare då dom får in färgen jag är ute efter.

Så, när jag har fått tag på en lagom tunn ståltråd ska min första custom få sitt hår!

Välkommen!

image1
Morning Glory


Det här är tänkt att vara min MLP-blogg, där jag skriver om vad som händer med min samling, vilka ponnys jag letar efter och säkert en massa andra saker. En hel del foton hade jag tänkt ha med också, kanske på hela samlingen, men vi får se hur det blir med den saken.

För den som inte vet så står MLP för My Little Pony. Ni vet, dom där färgglada plasthästarna som började säljas under 80-talet? Under dom 25 åren som My Little Pony har tillverkats har det hunnit komma ut tre "generationer" som kallas för G1, G2 och G3. G1 var den första generationen och G3 är dom ponnys som finns i affärerna i dag. Det har ryktats om att en fjärde generation är på G, men hur det blir med det återstår att se.

Själv samlar jag på G1:or, men en och annan G3:a hänger med i samlingen. Jag har inget specifikt mål med samlingen just nu, mer än att jag har en favorit pose (Poseys pose) som jag samlar mest aktivt. Jag har också några set sedan barndomen som jag skulle vilja få kompletta. Mer om det i ett senare inlägg!