Ponnyanatomi - Del 1, svansen

Så, nu tycker jag att det är dags att gå igenom dom olika delarna i en My Little Pony som kan vara bra att känna till om man vill göra customs eller bara samla på dom. Först ut är svansen!

image63

Den här svansen kommer från en G3:a, men själva delarna är likadana som på en G1:a. Svansen består av tre delar; svansen (som kan bestå av enbart hår eller både hår och tinsel/glitter), svansbrickan och ett clips.

Svansbrickan funkgerar som ett stopp i ponnyn och gör att svansen stannar av inne i kroppen. Om vatten eller fukt kommer in i kroppen finns det en risk att den börjar rosta, och då uppstår ett fenomen som kallas för svansrost. Det innebär att rosten på sprickan börjar sprida sig på svansen och missfärgar håret. Ibland syns det knappt och ibland kan det bli så illa att rostfärgen syns ett par centimeter ut på svansen. Att ta bort svansrost kan vara knepigt, men ett tips är att smörja in det rostfärgade området med tandkräm och låta det sitta ett tag innan man sköljer av och tvättar håret. Självklart tar man då bort svansbrickan (och eventuellt clipset) för att undvika ytterligare svansrost. Svansbrickan kan ersättas med buntband eller garn till exempel, bara fantasin stoppar en. Senare någon dag ska jag visa hur man ersätter med buntband.

Clipset är från början en rektangular metallbit som har böjts runt svansen för att hindra håret att glida ur sin position. Den brukar sitta riktigt hårt och vara svår att få loss, men med en tång brukar det fungera efter lite pillande. Enligt min egen erfarenhet så brukar clipset inte rosta lika lätt som svansbrickan, och därför brukar jag låta den sitta kvar ibland just eftersom det är så svårt att få bort den. Undvik bara att få vatten eller fukt på den så borde det gå bra, och se till att ponnyn är helt torr inuti innan du sätter tillbaka svansen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback